Пълнозърнести барчета с 4 съставки (без печене, веган)

Обожавам да приготвям храна навън и в тази връзка днес имам удоволствието да ви представя една супер лесна рецепта, която съдържа само 4 съставки…затова и беше идеалният избор. Тя е резултат от слънчев ден на село, прекаран с любимите хора. Аз трябваше само да сложа в раницата няколко бурканчета, една от любимите ми купи, кутия, хартия и фотоапарат.

Държа да обърна внимание на продуктите. Всичко е сведено до минимум..както броят им, така и самият им състав. Не съдържат добавени захари и други подобрители, което за мен е нещо изключително важно. Обичам да експериментирам и да се глезя с всякакви интересни комбинации, но съм и на мнението, че опростеното хранене е най-полезно. Както казват от Whole Earth foods : “Защо да променяме нещо, което е перфектно?” 🙂


Продукти:
100 гр. микс от пълнозърнести овесени, ръжени и ядки от спелта
85 гр. тахан*
100 гр. петмез от захарно цвекло
2 с.л. напитка цикория + ечемик (или друга безкофеинова алтернатива на кафе)

* Aз използвах готов микс от кашу, фъстъци и лешници (без добавена захар), но всеки тахан ще свърши работа.

Имайте предвид, че ви давам базова рецепта и (надявам се) вдъхновение. Тези пропорции ми свършиха чудесна работа, затова съм ги използвала и в други варианти. Заменяла съм микса от ядки с овесени трици, вместо напитката от цикория използвах мака, а таханът беше изцяло лешников. Оформих ги като малки топчета и се получи чудесно. :))

Приготвяне:
1. В голяма купа сложете микса от пълнозърнести ядки заедно с безкофеиновата напитка. Разбъркайте.
2. Добавете петмеза и тахана. Разбъркайте добре.
3. В малка тавичка (в случая използвах кутия) сложете хартия за печене. Изсипете сместа вътре и разпределете равномерно. Сложете парче хартия отгоре и притиснете с ръка или с капачката на буркан, както съм показала по-долу.
4. Разрежете на няколко правоъгълничета. Може да обвиете всяко барче в отделно парче хартия.