Йогурт с плодове и флейк от динкел (Веган)

През изминалите години все повече започнах да изучавам и разбирам, както хората, така и себе си. Обръщам внимание на това, което радва мен и останалите и някак си се гордея с личностите, които умеят да се радват на това което вече имат, на мъничките неща, на “сега”. Също така изпитвам удоволствие, когато видя някой да си го направи сам за себе си. Според мен това не е его, а себепознание и умение да бъдете щастливи. Хубаво е да направите жест за някого, но можете ли да зарадвате себе си ако няма други хора наоколо или ако не го правите заради една снимка? Не са много тези, които ще си сложат цвете или запалят свещи, когато са сами, когато нямат официален повод.
Защо реших да споделя това? Защото, както споменах по-горе, за мен е изключително удоволствие, че опознах тази черта на хората и съм сигурна, че тези, които го правят заради чистия поток на събитията разбират, че щастието с което искат да дарят близките си, идва първо от самите тях. Възможно е да не съм права за вас и след време дори и за себе си, но в момента съм щастлива, че се радвам на детелината в бурканчето, както и на останалите глезотии, които са останали зад обектива.


Суровите плодове и пълнозърнестите храни са една от най-добрите закуски, които можете да си приготвите. Сутрин е най-подходящото време за приемане на витамини и минерали, а  пълнозърнестите зърнени храни ви даряват с енергия за дълго.
Често закуската ми се състои само от плод (като според сезона избирам какъв да бъде той), но ако ме чака ден изпълнен с приключения, предпочитам да включа и нещо по-стабилно. В случая съм избрала корфлейкс от динкел и веган кисело мляко с овес. Плодовете, които включих са кайсии, френско грозде, диви ягоди и боровинки. Получи се страхотна комбинация. Рецептата е базова и може да се добавят най-различни други подсилващи продукти. Чиата и ядките също са страхотна идея.


Продукти:
4-5 с.л. корфлейкс от динкел
1 ч.ч. веган кисело мляко *
4 добре узрели кайсии
шепа касис, диви ягоди и боровинки

От посочените продукти направих 2 порции, но размера на закуската зависи от личните предпочитания и нужди. 🙂
* Аз използвах веган кисело мляко на Алпро с овес, но всяко едно ще свърши работа. Към него може предварително да добавите чиа, нарязани на ситно ядки или друго.

Приготвяне:
1. В стъклени чаши или бурканчета начупете с пръсти корфлейкса на малки парченца. Върху него сложете 1/2 от млякото.
2. Нарежете кайсиите на малки парченца и разпределете развомерно. Отгоре сложете другата част от млякото.
3. Завършете порцията с останалите плодове. Поглезете се и като декорирате със свежи цветя или билки.


Друг вариант за пълнозърнеста закуска е суровата закуска с лимец, която обичам да си приготвям от време на време. В нея стафидите могат да се заместят със свежо грозде без семки или друг подходящ плод.