Бонбони с бял шоколад и ванилов пълнеж


В забързаното и шумно ежедневие много хора забравят да обръщат внимание на истински красивите неща около нас. А какво по-красиво от пролетта? Аз живея в голям град и все пак винаги погледа ми е насочен към цифтящите и разлистващи се дървета, тревичките и малките диви цветенца в градините до тротоара. А когато имам време за гора не мога да ви опиша какво щастие е за мен. По това време на годината там е като истинска приказка- свежи ядливи треви, цветя, гъби и пеещи птички. Тези бонбони са вдъхновени от пролетта и именно затова избрах тези нежни цветове. Да ви е сладко! 🙂

Продукти:
60 гр. веган бял шоколад
1/2 ч.л. лиофилизиран спанак на прах
3 гр. какаово масло
За крема:
50 гр. кашу- накиснато за 10-12 часа, изплакнато и добре отцедено
1 ч.л. екстракт от ванилия
2 ч.л. ( 10 гр. ) кокосово масло- разтопено на водна баня
1-2 ч.л. мед ( или друг подсладител)

Приготвяне:
1. За приготвянето на кошничките шоколада и какаовото масло се стапят на водна баня. Когато се разтопят се добавя спанака и се разбърква добре.
2. Формичките за бонбони се намазват с 1 слой от шоколада и се слагат във фризера за 5-10 мин. Когато са стегнали се намазва с още един слой шоколад и отново се слагат във фризера.
3. През това време се приготвя крема. Всички продукти (кашу, ванилия, кокосово масло и мед) се пасират до получаване на кремообразна консистенция. Крема се слага в пош със звездовиден накрайник.
4. Шоколада се вади от фризера и от формичките. Крема се шприцова във всяка кошничка.
5. По желание може да се украси със сезонни ядливи цветя. Аз използвах теменужки. Бонбоните се съхраняват в хладилник.